tiistai 15. kesäkuuta 2010

Wild Animal Sanctuary

Heiheihei!





Käytiin tässä vierailemassa Wild Animal Sanctuaryssä  pakko sanoa että on aivan mahtava paikka!! Sinne pelastetaan isoja villieläimiä ympäri Amerikkaa; Tiikereitä, Leijonia, Karhuja, Susia ja jopa kameli jnejne.







Pelastettavat eläimet on yleensä joutuneet huonon kohtelun uhreiksi. Ihminen on ostanu tiikerin pennun lemmikiksi ja sitte yhtäkkiä siitä kasvoki iso peto joka tarvii paljon tilaa ja ruokaa. Yleensä eläin joutuu heitteille ku omistaja ei pystykkään järjestämään vaadittuja olosuhteita. Ison petoeläimen esimerkiksi Leijonan tai Tiikerin hallussapito on siis rikos sillä ne kuuluvat luontoon. Vankeudessa eläviä villieläimiä on jenkeissä harmillisen paljon.

Coloradoon on kuitenkin pelastettu villieläimiä myös esimerkiksi sirkuksista, Hollywoodista ja muilta viihdealan osa-alueilta.











Katoin myös joskus vuosi tai kaksi sitten Animal Planetin  dokumentin (neloselta) joka kerto juurikin tuosta kyseisestä paikasta ja siinä eteenkin seurattiin erään mustapantteri Eddyn kasvua ja sen hoitajien elämää. Dokumentti jäi hyvin mieleen, muistan kuinka innoissani olin tuosta paikasta ja mietin että tollanen eläinten pelastaminen olis ehkä paras työ maailmassa.

Sitte ku näin sen dokumentin pyörivän siellä ja tajusin että oon ihan vahingossa kävelly just sinne paikkaan maailmassa jonne oon kauvan mielessäni halunnu,niin voi juku oli mahtava tunne. Pääsin jopa nakemään sen pantterin josta dokumentti kerto ja olin melkee itkeä, se oli niin mahtavaa. Kaikki taitaa muutenki tietää että kissa eläimet on mulle erittäin läheisiä. Oli ihana päivä siis.








(Jos mietitte että miksi pienet häkit, niin nuo eläimet on vielä totuttelemassa paikkaan ja muihin tiikereihin ennen ku ne voidaan päästää omalle alueelleen. Tilaa kyllä löytyy ja lisää rakennetaan kokoajan. )

                                                   Tiikeri pariskunta Halloween ja Pumpkin

                              Ihana Eddy siellä lymyää,vaikka kuvasta ei oikeen meinaa selvää saada.









Lisätietoa lukekaa ilmeessä netti sivulta. Sieltä löytyy myös hauskoja videoita eläimistä ja voi lukea esim  pelastustarinoita.

http://www.wildanimalsanctuary.org/home.html

Vielä erittäin asiallista musiikkia Ratatatilta:






                                                             ROSA

6 kommenttia:

  1. http://disney-clipart.com/winnie-the-pooh/Tigger/Tigger-scared.jpg

    VastaaPoista
  2. Hhahaha. kiitos anonyymi, olipas siinä päivää piristäävä kommentti. ;>

    VastaaPoista
  3. olisi pitänyt kuva näkyä suoraan muttei näkynyt :(

    VastaaPoista
  4. nooh,nopeaahan sen tosta kopioi.;>

    VastaaPoista
  5. No pariin päivään en oo ehtiny käyä lukeen sun blogia niin huh huh mitä kaikkea siellä on tapahtunu! oon kateellinen ku pääsit tuommoseen paikkaan:)<3 tosi hienoja kuviaki oot ottanu.

    VastaaPoista
  6. Voin uskoa että oot kateellinen noista kissoista. Ne oli niiiiiiin ihania, lässytin vaan kokoajan vaikka ne on villieläimiä.

    Kaikkea ei ehi ees kertoa ku ei jaksa ihan joka päivä postata,pitää laittaa jälkijunassa ja oli tylsä päivä :D

    VastaaPoista